čtvrtek 5. dubna 2007

Enemy Territory proti Fritzbotům - mapa Stalingrad

Poslední dobou zjišťuji, že většinou na Stalingradu proti Fritzbotům nevyhrávám. Příčinou jsou zřejmě dva faktory:
  1. celou mapu hraji pouze za F.O. (takže neminuju coby inža získaný spawn proti Axis špionům)
  2. pouštím se do "větších akcí" přímo na ulici (což je sebevražda, i když si člověk ovšem pořádně zadivočí :)
Jak už jsem před jistou dobou psal, Fritzboti jsou dost dobří boti, ovšem jsou to jen boti, čili dělají jen to, co mají nastaveno. Špioni dokáží odminovávat a inženýři zaminovávat, ale zaminování proběhne jen tam, kde to mají inžové nastaveno. Asi pro větší srandu, u Stalingradu to prostě Fritzbot mappeři udělali tak, že Allies inženýři po dobytí Axis spawn pointu u levé blokády (zdi) spawn nezaminují. Stejně tak nestavějí ani command post v přízemí budovy u břehu, tj. v první fázi mapy.

Pokud jde o větší akce na ulici, tak samozřejmě, koho by pořád bavilo (jako F.O.) vykukovat z okna nebo střechy již zmíněné budovy u břehu a bombardovat. Takže už nějakou dobu chodím do přestřelek na ulici, což je ovšem proti Fritzbotům hodně marná záležitost.

Tyto dva faktory dohromady kradou pak čas, takže obě blokující zdi (tj. hlavně ta východní, která rozhoduje, že spawn je dobyt trvale pro Allies) jsou vyhozeny do vzduchu většinou tak 8 - 9 minut před koncem. Což není moc.

Rovněž jsem zjistil, že nemá smysl podporovat moje spoluboty :) z vysoké střechy podél hlavní ulice. Oni ten východní tank stejně většinou dokáží "splnit" i beze mě. Lepší je neztrácet čas a prostě jít ze spawnu rovnou na západní tank, respektive do silně rozbombardované budovy před ním. A ani tam už jenom pasivně nebombarduju / neostřeluju děly. Snažím se pomáhat granátama, které házím otvory ve střeše nebo přes zeď, a taky občas likviduju nepříjemnou panzer-lamku pobíhající naproti přes ulici v arkádě v prvním patře. Využívám i mapu, respektive kompas, abych synchronizoval své útoky s přicházející útočnou vlnou mých botů.

Žádné komentáře: