úterý 1. ledna 2008

Novoroční projev

Vážení spoluobčané, milí Tučňáci, nebozí Wokenáři!

Rok se s rokem sešel. Ocitáme se se svými komply tváří v tvář nové jednotce času. Ta končí magickou osmičkou a začíná magickou dvojkou, je již tradičně čtyřciferná:
2008
8 : 2 = 4
2 x 4 = 8
2 + 0 + 0 + 8 = 2008
0 + 0 = 00
0 - 0 = 0-0
Jsem pevně přesvědčen o tom, že zmíněné problémy nelze brát na lehkou váhu. Tyto číslice jsou v letopočtech našeho operačního systému osudové. Namátkou zmiňme Ubuntu 7.04 - přelomovou verzi, a to nejenom pro mě, ale i pro řadu našich spoluobčanů.

Linux zažil v roce 2007 velmi dobrý rok. Linuxáci si žijou nejlíp v dějinách, o čemž svědčí hlavně fakt, že nikdo z nich neemigruje na jiné operační systémy. Naše současná komunita je sice rozdělena distribučně, geograficky, jazykově i podle některých dalších dělících lajn, ale spojuje nás velmi intenzivní vztah k našemu rodnému operačnímu systému, GNU/Linuxu.

Hranice Linuxu jsou otevřené všem. Otevíráme se klikošům a oni se otevírají nám. Ale právě proto si musíme chránit a pěstovat svou identitu, nechceme-li přijít o svou trendy výjimečnost. Linux musíme dalším generacím předat svobodný, demokratický a kooperující.

Přál bych si, aby se rok 2008 stal rokem drtivého vítězství Linuxu na desktopu, laptopu, komplu a mogbuku. Přeji nám všem, abychom za rok vzpomínali na nadcházející dvě verze Ubuntu a stovky pohotových aktualizací a záplat zdarma jako na coolovou vymazlenost, která se vydařila.

Žádné komentáře: