pondělí 12. května 2008

Firefox 3 - navázané stahování

Firefoxu 3 Beta 5, který je dodáván s novým Ubuntu 8.04 Hardy Heron, můžu vytknout několik věcí, z nichž jedna se týká nekompatibility některých mých oblíbených pluginů a další jistého veledůležitého formuláře pro generování jistého kódu, kde se prostě Beta 5 nechytá.

Nicméně už jsem si zvyknul na "chytré" Záložky a dokonce využívám právě těch Chytrých záložek (mno to víte, vrána k vráně! totiž tučnák k vráně sedá!), protože je prima občas mrknout na Naposledy přidané.

A druhá klíčová věc, za kterou bych Firefox 3 (Beta 5) pochválil, je navazované stahování. Zkrátka stahujete a když potřebujete, můžete ve Správci stahování přerušit, vypnout kompla, políbit plyšovou tučňačku na dobrou noc, a druhý den zapnout a zase stahování navázat. Zrovna z noci na dnešek jsem si to ověřil, protože jsem už nestihnul stáhnout jednu linuxovou distribuci. Takže jsem tomu dal pauzu, vypnul prohlížeč a komp, no a dneska stačilo "odpauzovat" a stahování pokračovalo jakoby nic. Moc prima.

A když už jsme u Správce stahování - není to úžasný, že jsou informace o stahování (počet, doba do konce) vidět ve spodní liště? Na kterou když poklepnete, tak vám Správce hned vyskočí? Takže ho můžu mít pěkně vypnutýho (Úpravy > Předvolby > Hlavní: Zobrazit okno správce stahování...), aby furt nevyskakoval, ale zároveň nejsem ochuzen o okamžité info, jak dlouho ještě bude stahování pokračovat (a po kliknutí i o další)? Tomuhle říkám pokrok.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Taková kouzla ovšem umí třeba Opera už nějaký ten pátek ...

#z80 T0MY řekl(a)...

No to je hrozne prima, ale kdyz ti FF nechtene spadne nebo se to stahovani prerusi z jineho duvodu tak celej download pojedes hezky od zacatku puso