sobota 17. listopadu 2007

Vypalování zadarmo! Vypalování zadarmo!

Jojo, tak přesně tyhle články typu Vypalujeme CD a DVD... zadarmo (Lidovky.cz) mi vždycky spolehlivě připomenou, jak je krásné na Linuxu Ubuntu používat třeba výborné K3b zadarmo a bez omezení úplně přirozeně. Článek s takovým titulkem by na linuxovém portálu působil jako legrační pleonasmus.

Na takové články jako ten nahoře už několikátý měsíc vždy hledím jako vrana do kosti, než si uvědomím, že non-elitní useři používající non-linuxové operační systémy a nesvobodný soft skáčou radostí nad každým jednoduchým freewarovým prográmkem, jako je třeba DeepBurner Free.

Těžký je život v otroctví! Ale mají, co chtějí. Elitní lidičky, který chtějí být in a trendy, už dávno používají Ubuntu, kde všechen soft je kvalitní a zadarmo vždycky, od OpenOffice přes netový prohlížeč, video a hudební player, základní úpravu videa (Avidemux) až po K3b na přepalování CD a DVD. A pokud vám tyto programy nevyhovují, máte na výběr z několika dalších (Ubuntu.cz). Pořád zadarmo. To je právě důvod, proč se občas při čtení počítačových rubrik hlavních portálů poněkud "nechytám", na co že mě jako chtějí nalákat.

Související:
Vypalujte CD s přehledem: K3b - článek na LinuxExpres s pěknými obrázky

Žádné komentáře: