středa 19. září 2007

Webdesign jen pro Linux nebo pro všechny?

Používáte Ubuntu a jste moc spokojeni? OK, já taky. Ale občas byste přece jen rádi viděli, jak vypadají vaše stránky v dosud převládajícím prohlížeči MS Internet Explorer, že? Zejména pokud si defaultní blogísek upravíte podle svého, nebo pokud vůbec tvoříte jakékoliv webovky.

Nu, máte-li platnou licenci (!) na Windows, tak můžete používat IE6 na Linuxu i bez nutnosti instalace Woken (tak jsem to pochopil po přečtení, neznám názor právníků z Redmondu). Stačí stáhnout IEs4Linux, respektive postupovat podle českého návodu na Ubuntu.cz. Jistě musí být zajímavé vidět zase po čase, jak vypadají stránky nebo blog pro 95% těch, kdo necítí potřebu přihlásit se k intelektuální a morální elitě IT světa. :)

Ale problém je jinde - mám takové dilema: být fundamentalistický linuxový tvrďas, dělat stránky pro linux + firefox a kašlat na zbytek světa, který zatím jede na jiné platformě, nebo být tolerantní a ohleduplný a snažit se, aby to hezky vypadalo, i kdyby si to stáhnul mimozemšťan, mající na harddisku UFO ET Professional Edition Service Pack 3.0 s prohlížečem BlackHole Predator 1008.1 delta ? To je oč tu běží! Být zásadový a bezohledný nebo brát v potaz i mimozemšťany, kteří ještě nepoznali kouzlo Linuxu Ubuntu? :)

Žádné komentáře: