sobota 8. prosince 2007

Panebože, proč? A proč tolik? aneb předepsané HTTP://

Často vkládám adresu svých stránek do různých formuláříků. Většinou si zjišťuju pagerank, někdy taky renderuju stránky v IE7, abych viděl, co mě vlastně vůbec nezajímá :-) Hodně vkládám linky. Každopádně těch formulářů je fakt dost, týkají se různých funkcionalitek, které k blogování prostě patří. Všechna čest tvůrcům, že nám umožňují je využívat.

Ale proč mají skoro všechny ty formuláře předepsaný http:// ? To je prostě k posr.... zbláznění. Vy jako čekáte, že desetkrát denně budu někam přepisovat celou svou adresu do formuláře ručně? Nebo nějakej jinej link? Spadli jste ze sekvoje? To tam přece normálně házím z clipboardu!

Mám samozřejmě ve Firefoxu v about:config nacvakanej browser.urlbar.clickSelectsAll na true (hned vedle toho browser.urlbar.hideGoButton). Takže si vybírám celej adresní řádek jediným kliknutím, kopnu CTRL+C a hned vykopnu CTRL+V. Žádný ruční psaní! Podobně odkazy - pravý klik, Kopírovat adresu odkazu.

Každopádně pak kvůli natvrdo předepsanýmu http:// (pozor, tenhle renderovací formulář na IE7 je ještě prima, ale leckdo má prostě HTTP:// před formulářem, to je fakt super zážitek!) musím umazávat jako votrok to svoje http:// a dávat zbytečnýho bacha, abych nesmazal písmenko či dvě z vlastní adresy. Chtěl bych vidět, kdo dneska ještě ručně píše adresy, když nemusí. Pro mě je zkrátka tohle vylepšení medvědí službou.

Žádné komentáře: